Respondent 5.01

Situation 1
Respondent :
Fight! Ko guna nama orang lain nak tipu orang! stop la menipu weh! g mati baik la~ dasar penipu! ayat manis! pandai menarik! pandai cakap bohong! xguna! ko berpakat kan! sudah! sampai bila-bila aq xpercaya~ aq benci dah~ aq sayang ibu aq jew~ lalalalala~ pergilah dikau jauh2!

Assumption:
Based on the word/phrase: ‘xguna, aq benci dah‘ from the respondent’s posting, the respondent can be categorized as having a Neuroticism personality. This assumption can be supported based on ‘The Big 5 Personality Domain’ which is ‘experiencing a negative emotion’.
________________________________________________________________

Respondent 5.02

Situation 2

Respondent : KURANG ASAM LA DIE NY!!!!

Like · · 11 hours ago

Assumption:
Based on the word/phrase : ‘KURANG ASAM LA DIE NY!!!!‘ from the respondent’s posting, she can be categorized as neurotic. The use of capital letter and exclamation mark emphasized her angry toward somebody.

________________________________________________________________

Respondent 5.03

Situation 3

Respondent : Baru i perasan lepas kehadiran u~ i banyak bergaduh dgn dia~ u nak u amik la~ i peduli apa! tah pape tah~ merepek bukan2! if aq dah meroyan sangat! aq dah terhegeh-hegeh kat dia sekarang ok. hurm~ btw wat r u see! its NOT! fuh~ u all hebat~ buat baik dgn i~ n last u kill me~ im died~ org kuat menipu memang xleh dipercaya dr awal~ wekk 😛 i tembak u heart ! im sorry~ this is me~ sgt jujur~

Like · · about an hour ago

Assumption:
Based on the respondent’s word/phrase ; ‘i banyak bergaduh dgn dia’,from the respondent’s posting, the respondent can be categorized as having a Neuroticism personality. This assumption can be supported based on ‘The Big 5 Personality Domain’ which is ‘tense’. She also admitted that she frequently had a fight.

________________________________________________________________

Respondent 5.04

Situation 4

Respondent : i nak pujuk dia la~ tapi i takut~ hahaha~ i ni kan bile dah menstruasi~ pasti akan bergaduh besar wif someone yg i sayang~ hahaha~ emosi sangat~ hahahah~ agaknya kalau pregnant~ macam mana er? roboh rumah i kerjakan~ kasihan suami i nanti~ hakhakhak~

Like · · about an hour ago ·

Assumption:
Based on the word/phrase: ‘pasti akan bergaduh besar wif someone yg i sayang‘  and ‘emosi sangat‘ from the respondent’s posting, the respondent can be categorized as having a Neuroticism personality. This assumption can be supported based on ‘The Big 5 Personality Domain’ which is ‘experiencing a negative emotion’.

________________________________________________________________

Respondent 5.05

Situation 5

Respondent : oh maaaaiiiiiiii~ again~ my lipstik mengotori beg make up aq lagi! waaaaaa T.T cian barang yg lain~ geram taw dgn lipstik ny! asyik terbukak je~ cian powder,my lens, cleanser, n so on la~~ comot dah kan~ lipstik ny nak kena lempang taw~ nak buang ~ sayang~ saya sgt obses n sayang barang2 saya! saya akan menangis gila-gila kalau mereka hilang! tengok je baju aq yg hilang tu! menangis setiap malam ok! sampai termimpi-mimpi~ hahahaha~ memang xdapat lupakan~ saya lebih sayang barang2 saya drp lelaki~ betul! sumpah demi Allah~ saya tak tipu~ saya akan jadi crazy kalau barang milik saya diambil orang~ tapi orang lelaki je yg suka perasan~ kasihan~ hahahaha~ this is me~

Like · · Yesterday at 12:49pm

Assumption:
Based on the word/phrase: ‘emosi‘ and ‘ menangis setiap malam‘. She express her annoyance through Facebook and proves that she tend to get irritated easily.From her posting, respondent admit that she is very emotional. This shows that she is neurotic.

________________________________________________________________

Respondent 5.06

Situation 6

Respondent : i don’t like u~ ever~ semalam dah menghancurkan! enough~ u in something wrong~ i don’t like it~ EVER!

Assumption:
Based on the word/phrase: ‘i don’t like u‘, it clearly stated that the respondent was angry. Based from the phrase that she used shows that she don’t like the person that makes her mad or ruins her mood.

________________________________________________________________


Advertisements